zaterdag 7 januari 2012

De redenen waarom je dik wordt



Conventionele voeding advies zegt dat het eten van vet zorgt ervoor dat u vet. Om gewichtstoename te voorkomen en gezond te blijven, moet je eten een vetarm dieet. Deze denkrichting is volledig omarmd door veel voedingsdeskundigen, diëtisten, personal trainers, artsen, en zelfs onze overheidsinstellingen.

De waarheid is dat er geen bewijs is dat gezonde vetten zijn slecht voor je, als een zaak van feite zijn ze essentieel zijn voor je lichaam functies. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog gezonde vetten wil niet zeggen dat je er dik van.

Gewichtstoename / verlies is niet alleen om de calorieën omdat alle calorieën zijn niet gelijk. Nou ja, in termen van de energie in de calorieën, ja. Maar in termen van het lot van de voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten of) stroomafwaarts, dezelfde hoeveelheid calorieën van de verschillende voedingsstoffen produceert dramatisch verschillende effecten.

Het was pas de laatste 30-40 jaar dat de Amerikanen zijn zo dik fobische en gegeten zo veel laag-vet en vet-vrij voedsel, maar de Amerikanen worden steeds dikker en zwaarder. Waarom? Wat doet onderzoek zeggen over het mechanisme achter gewichtstoename? Wat kunnen we doen om het vet te verliezen?

Veranderingen in het Amerikaanse dieet

In de afgelopen decennia heeft de Amerikaanse dieet gegaan door middel van dramatische veranderingen. Amerikanen eten minder huisgemaakte maaltijden, maar meer bewerkte voedingsmiddelen, fastfood, en het restaurant maaltijden. De Amerikaanse dieet bestaat uit veel grotere hoeveelheden granen en suikers, met name die uit maïs.

Het verbruik van graan-gebaseerde producten (tarwe, rijst, maïs, haver) steeg 45% 1970-2000, met de meeste van dien verfijnd graan.
De consumptie van zoetstoffen steeg 23% in dezelfde periode, waarvan maïs zoetstoffen (high fructose corn siroop, glucose, dextrose) 224% steeg!
Als je kijkt naar wat de Amerikanen hebben te eten, deze statistieken zijn nauwelijks een verrassing. We eten steeds groter bagels, muffins, donuts, scones, ijshoorntjes, pretzels, koekjes, pizza's, wraps, en de sneetjes brood. Restaurants lijken meer waar voor uw geld met inachtneming van gigantische porties pasta en rijst, en de onbeperkte hoeveelheden brood, geven alleen maar omdat meel en rijst zijn goedkoop. (Maïs, katoen, tarwe, rijst en soja zijn de vijf meest zwaar gesubsidieerde gewassen in de VS)

We eten meer suiker omdat het voedsel fabrikanten hebben zich tot suiker als de nummer een additief voor levensmiddelen. Met de komst van een laag vet-en vet-vrij voedsel, fabrikanten begonnen met het toevoegen van suiker om te compenseren voor het gebrek aan smaak van het vet. Deze dagen, kunt u vinden suiker in de meest onwaarschijnlijke plaatsen, zoals pindakaas, mayonaise, saladedressings, ketchup, spaghetti saus, soep, boxed gemengde rijst, hotdogs, vleeswaren, ingeblikte groenten, brood, pizza, en crackers.

We zijn ook consumeren meer suiker en high fructose corn syrup-gezoete dranken, zoals frisdranken, fruit-gearomatiseerde dranken, en verbeterde wateren. Deze dag kinderen zelfs niet graag water te drinken omdat het geen smaak.

Bijgevolg worden zulke dramatische veranderingen in onze voeding zijn terug te vinden in veranderingen in onze lichaamsbouw.

Tegenwoordig is de gemiddelde Amerikaan is maar liefst 25 pond zwaarder dan 40 jaar geleden.
Ongeveer 34% van de volwassen Amerikanen overgewicht en 34% obesitas.
Ongeveer 17% van de kinderen en adolescenten (2-19) zijn zwaarlijvig.
Teveel koolhydraten leiden tot gewichtstoename

We weten allemaal dat het eten van teveel suiker slecht is voor onze gezondheid, het leidt tot gewichtstoename, overgewicht en diabetes. Maar hoe zit het met granen, vooral volle granen, de zogenaamde 'goede' koolhydraten, die worden geacht te zijn gezond en vet-vrij?

De waarheid is dat granen, ongeacht of ze zijn geraffineerd of geheel, zijn koolhydraten die uiteindelijk afgebroken tot enkelvoudige suikers zoals glucose. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte, met inbegrip van zetmeelrijke voedingsmiddelen en granen resulteert in een stijging van de bloedsuikerspiegel. De alvleesklier reacties door het afscheiden van het hormoon insuline, signalering cellen in de lever, spieren en vetweefsel tot het nemen van overtollige glucose uit het bloed. Dan, insuline vertelt het lichaam om vet op te slaan en te gebruiken als een energiebron te stoppen.
Dus als u altijd suiker en veel granen eten, is uw lichaam voortdurend de productie van insuline om de stijging van de bloedsuikerspiegel van de koolhydraten tegen te gaan. Als gevolg daarvan, bent u ook het veranderen van de manier waarop het lichaam reguleert vetopslag. Overwerk, zul je accumuleren meer vet en gewicht.

Gewichtstoename is meer dan alleen calorieën

Onderzoek blijkt dat als je eet dezelfde hoeveelheid calorieën uit koolhydraten of koolhydraten en eiwitten, of koolhydraten en vet, of eiwit en vet, je gaat heel andere metabolische lot hebben. En dat metabole lot gaat naar de hormonale respons die, regelt onder andere hoeveel vet verzamelt u te bepalen.

Eiwit en vet hebben een minimale invloed op het hormoon insuline. In feite, het eten van gezonde vetten, als onderdeel van uw maaltijd bevorderlijk is om gewicht te verliezen als de vetten vertragen uw voedselopname, zodat je langer kan gaan zonder hongergevoel.

Koolhydraten, aan de andere kant, leidt tot de afscheiding van insuline, die uw lichaam vertelt om vet op te slaan en te gebruiken als een energiebron te stoppen. Zo kun je zeggen dat het eten van teveel koolhydraten uiteindelijk zal je vet.

Verwarring over fructose en de glycemische index

De glycemische index rangschikt koolhydraten op basis van hun effect op onze bloedsuikerspiegel. Het maakt gebruik van een schaal van 0 tot 100, met hogere waarden gegeven aan koolhydraten dat de meest snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Als een referentiepunt, pure glucose is 100 op de schaal; geraffineerde witte suiker (glucose half-half fructose) is 65 jaar.

Fructose leidt niet tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel en heeft de laagste glycemische index (19) van alle natuurlijke suikers. Dit leidt tot de omhooggeschoten populariteit in de afgelopen 30 jaar.

In de jaren 1980, de American Diabetes Association begon te bevelen het gebruik ervan door mensen met diabetes als gevolg van de geringe invloed op de bloedglucosespiegel.

Corn raffinaderijen besprong deze kans en kwam met high fructose corn syrup (55% fructose, 45% glucose), die de markt gebracht als een zoetstof gezonder dan suiker. Het is veel gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen, gebakken producten, en gezoete dranken.

Nogmaals, in de laatste 10 jaar, agave nectar producenten sprong op dezelfde bandwagon en beweerde dat agave is een gezonde zoetstof, want het is 75-90% fructose en heeft een zeer lage glycemische index (20-30). U vindt agave in veel zogenaamd "gezonde" cookies, energie bars en desserts.
Er is veel discussie over de vraag of fructose draagt ​​bij aan de obesitas-epidemie in de VS Na jaren van onderzoek geweest, studies bleek dat overmatig fructose is veel slechter dan glucose en andere soorten koolhydraten! De reden is dat fructose de unieke metabolische route is.

Wanneer u glucose eet, komt in de bloedbaan en je lichaam insuline om te helpen reguleren. Wanneer u fructose eet, moet worden verwerkt door de lever. Als de lever niet kan verwerken het allemaal snel genoeg voor het lichaam om te gebruiken als suiker, wordt deze omgezet in vet en opgeslagen in de lever of gestuurd naar de bloedbaan als triglyceriden.

Fructose omzeilt een aantal van de belangrijke stappen die betrokken zijn bij verzadiging, zoals de afscheiding van het hormoon leptine verzadiging en onderdrukking van de honger hormoon ghreline. Dit is waarom een ​​hoog fructose inname zal waarschijnlijk resulteren in overeten en gewichtstoename.

Overtollige fructose consumptie kan uiteindelijk leiden tot insulineresistentie.

Fructose is acht keer meer kans dan glucose in haar bijdrage aan glycatie, een proces waarbij suikers hechten aan eiwitten in het lichaam, het veranderen van hun structuur en resulteert in dysfunctie van de cellen. Glycatie wordt in verband gebracht met chronische ontsteking, veroudering, cataract, diabetes complicaties en cardiovasculaire problemen.
Daarom, als u een van de volgende omstandigheden, moet u aanzienlijk verminderen uw inname van koolhydraten graan en suiker, in het bijzonder, fructose:

te zwaar
zwaarlijvigheid
suikerziekte
insulineresistentie
niet-alcoholische leververvetting
hoge triglyceriden
een hoog LDL ("slechte" cholesterol)
een hoog cholesterol
hoge bloeddruk
een hoog urinezuur
hartziekte
Tips voor vet te verliezen

Om gewicht te verliezen op de lange termijn, moet u permanent aanpassen van uw eetgewoonten en een nieuwe, gezondere levensstijl aannemen. Als mensen gaan op een "dieet", ze de neiging om sterk snijden calorieën, voedselinname beperken, zelfs als ze honger hebben, sla het ontbijt, eet veel salades, en schuwt vrijwel geen voedsel dat veel vet. Een dergelijke korte termijn te offeren kan opleveren resultaat, maar als ze eenmaal uit de "dieet", de meeste mensen uiteindelijk weer het gewicht.

Een echt gezond dieet is er een die voldoening en energie, of anders kun je niet doen op de lange termijn. Je moet volledig verzadigd voelen na een maaltijd en u niet beschikt over het verlangen naar iets anders, zoals snoepjes. Heel vaak zul je niet eens te snack tot de volgende maaltijd.

Het eten van het juiste type van calorieën is cruciaal voor een succesvolle gewichtsverlies. Het tellen van calorieën alleen is niet genoeg omdat calorieën uit verschillende voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten en) hebben verschillende effecten op je hormonale respons die vet opslag regelt. Afhankelijk van uw lichaam het type, kunnen sommige mensen hebben een hogere tolerantie voor koolhydraten. Er zal dan echter calorieën uit suiker (vooral fructose) en graan koolhydraten signaal van het lichaam om vet op te slaan en te gebruiken als een energiebron te stoppen.

Wees ervan bewust dat vruchten zijn rijk aan fructose. Als je drinkt vruchtensap, ounce voor ounce, neem je in de zo veel suiker als frisdrank. Ook, kijk uit voor high fructose corn syrup en agave nectar in bewerkte voedingsmiddelen, koekjes, energierepen, desserts, en gezoete dranken.

Vervang de overtollige koolhydraten met groenten, eiwitten en gezonde vetten. Deze voedingsstoffen hebben een minimale invloed op je insuline, wat opslag van vet bevordert.

Het eten van gezonde vetten bevorderlijk is om gewicht te verliezen als ze vertragen voedselopname en houden je gevoel langer verzadigd. Voorbeelden van gezonde vetten zijn kokosolie, olijfolie, avocado's, rauwe noten en zaden, vetten uit gras gevoede dieren, en hun volvette zuivelproducten (boter, kaas, melk, yoghurt).

Lichaamsbeweging is belangrijk om gewicht te verliezen, in het bijzonder, het juiste type van de oefening. Doen van regelmatige aërobe cardio is goed, maar als je wilt substantieel verhogen je stofwisseling en vetverbranding te verhogen, die betrokken zijn bij 2-3 keer van de hoge intensiteit interval training elke week is het meest effectief. Bovendien, krachttraining is het belangrijk om gewicht te verliezen, omdat het helpt je lichaam te veranderen compositie door het verkrijgen van slanke spieren en vet te verliezen. Oefening helpt de cellen in je lichaam weer de gevoeligheid voor insuline. Met minder circulerende insuline, zal uw lichaam minder vet opslaan.

Zorg ervoor dat je 7-8 uur van de kwaliteit van de slaap elke nacht. Chronische slaaptekort leidt vaak tot gewichtstoename. De twee hormonen die belangrijk zijn in dit proces zijn ghreline en leptine. Ghreline is het hormoon dat vertelt je eten, en als je slaaptekort, produceert je lichaam meer ghreline. Leptine is het hormoon dat je vertelt om te stoppen met eten, en als je slaap tekort, je lichaam heeft minder leptine. Meer ghreline plus minder leptine is gelijk aan gewichtstoename.

Kijk ook eens op: 50 Gezonde manieren om gewicht te verliezen

Bron van het artikel: http://EzineArticles.com/6787171