woensdag 11 januari 2012

10 Belangrijke dingen voordat je gaat afvallen



1. Wat is mijn BMI en hoe bereken ik dat?

BMI betekent Body Mass Index. De waarde wordt geassocieerd met lichaamsvet en gezondheidsrisico's.

Gezond gewicht is gedefinieerd als een BMI gelijk aan of groter dan 19 en minder dan 25 onder alle mensen 20 jaar of ouder. Tussen 25 en 29,9 wordt beschouwd als overgewicht, meer dan 30 wordt beschouwd als zwaarlijvig.

Om te bepalen body mass index: [Gewicht in ponden ÷ Hoogte in cm ÷ Hoogte in mm] x 703.

Breuken en ounces moeten worden ingevoerd als decimale waarden.

De metrische formule is: BMI = lichaamsgewicht (kg) / lengte (m) 2. Vergeet niet dat: 2,2 pond .= 1 kg en 39,4 ins .= 1m.

Bijvoorbeeld, als je 1,75 m lang en weeg 80 kg. , Zal uw BMI worden = 80/1.75X1.75 = 26.122, dat is iets meer overgewicht (Houd in gedachten dat "obesitas" wordt gedefinieerd als een BMI groter dan 30)

2. Wat zijn koolhydraten, eiwitten, vetten?

Koolhydraten leveren het lichaam met zijn basic brandstof, net zoals een auto-motor en benzine. Glucose gaat direct in de cellen, die het omzetten in de energie die ze nodig hebben.

Er zijn twee soorten koolhydraten:

Eenvoudige koolhydraten (ook wel "suikers" op voedselpakket labels): glucose, etc.

Complexe koolhydraten ("zetmeel"), die bestaan ​​uit ketens van glucose moleculen, dat is gewoon een manier waarop planten op te slaan glucose gemaakt.

Zetmeel kan gevonden worden in grote hoeveelheden in de meeste granen (tarwe, maïs, haver, rijst) en dingen zoals aardappelen en bananen.

Uw spijsvertering breekt een zetmeel terug in zijn samenstellende glucose moleculen, zodat de glucose kan u uw bloedbaan.

Koolhydraten leveren cellen met energie, eiwitten zorgen cellen met het bouwmateriaal die ze nodig hebben om te groeien en behouden van hun structuur.

Eiwit kan worden gevonden in zowel dierlijke als plantaardige voedsel. De meeste dierlijke bronnen (vlees, melk, eieren) geven "volledige eiwit": ze bevatten alle essentiële aminozuren.

Vetten zijn ook een belangrijk onderdeel van onze voeding. Veel voedingsmiddelen bevatten vet in verschillende hoeveelheden. Vetrijke voedingsmiddelen op te nemen zuivelproducten als boter en room en mayonaise en oliën.

Er zijn twee soorten vetten: verzadigde en onverzadigde.

Vet is nodig, omdat: de enige manier om bepaalde vetoplosbare vitaminen te krijgen is om te eten vet, je lichaam op geen enkele manier om bepaalde essentiële vetten te maken heeft, dus je moet je ze in je eten.

Een andere reden is dat vet is een goede bron van energie, in feite het bevat twee keer zoveel calorieën per gram net als koolhydraten of eiwitten. Je lichaam kan vet verbranden als brandstof wanneer dat nodig is

3. Wat heeft mijn lichaam nodig?

Vooral vitaminen en mineralen. Deze zijn te vinden in verschillende voedingsmiddelen, fruit, etc.. Het lijkt erop dat de "standaard Westerse dieet" is een tekort aan vitaminen en mineralen. Dit heeft geleid tot de oprichting van de vitamine-en mineralensupplementen.

4. Wat zijn de gevaren van overgewicht (te dik)?

Wanneer het wordt tot een bepaald niveau, overgewicht wordt "obesitas", die is beschreven als "een ernstige, chronische ziekte waarvan bekend is dat de levensduur te verminderen, een handicap te verhogen en een groot aantal ernstige ziekten zoals diabetes, hart-en vaatziekten en beroerte, kanker leiden , artrose, slaapapneu, galblaas-en vaatziekten, jicht. "

5. Wat er precies is Atkins dieet?

Dr Atkins dieet, voor het eerst geïntroduceerd in 1972, is strikt gericht op het beperken van koolhydraten verbruik.

Dat is waarom het is wel een low-carb, high-protein dieet of soms gewoon een low-carb dieet, samen met andere diëten zoals South Beach Dieet, Protein Power Dieet etc. ..

Bekijk ook eens: Vasten voor gewichtsverlies

Bron van het artikel: http://EzineArticles.com/1713